CSAPDA – horror novella

lovecraft novella - ronil caine - csapda

Ronil Caine sötét története egy fiúról, aki egy különös üregre lel az erdőben. A horror novella hangulatát H.P. Lovecraft művei ihlették és a The Black Aether magazin második számában jelent meg 2016. június 1-jén. Ha tetszett az Arthur Jermyn, a Chtulu hívása vagy az Árnyék Innsmouth fölött, akkor valószínűleg ez a novella is bejön majd.

A Galaktika magazin így írt a novelláról: “nagyon hitelesen tud megjeleníteni bizonyos karaktertípusokat” . A teljes recenzió itt olvasható.

A borítón szereplő illusztrációt Juhász Ernő készítette. Az eredeti, teljes méretű rajz a magazinban látható.

“…a csapda bezárul, a novella pedig innentől a közelgő végzet hatására, az elbeszélőben egyre csak növekvő rémület tüneteinek hatásos leírása.” – Randomkult

H. P. Lovecraft (1890–1937) a horror műfaj egyik korai úttörője volt. Ronil Caine mellett a horror olyan nagy mestereit is inspiráltak a művei, mint Stephen King, John Carpenter, Guillermo del Toro és Neil Gaiman. Aki olvasott Lovecraftet, rengeteg műben felfedezheti az utalásokat történeteire, lényeire. A Black Aether kortárs írók Lovecraft hagyományira épülő írásait gyűjti össze. A 2016/2. számban jelent meg Ronil Caine novellája, amit Lovecraft novellái ihlettek.

A novella letölthető a Black Aether borítóra kattintva.

black aether 2

Hogy tetszett az írás?

Klikk a csillagokra!

Értékelés: 1 / 5. Értékelések száma: 1

Légy az első aki értékelést ad!

Kövesd Ronil Caine-t Facebookon!

Ne maradj le egy írásról sem!

Még több horror

Még több horror

Rémteremtő regény

Ha egy korunkat megelőző technológia lehetővé tenné, hogy megvalósítsd a gondolataidat, mihez kezdenél?

Hasonló novella

Hasonló novella

Baktérium

A brit hadsereg egy tudóscsoportot hív össze egyik titkos támaszpontján. Feladatuk, hogy megvizsgáljanak egy baktériumot, és szakértői elemzést írjanak róla. Rutinfeladat. Mi baj történhet?