Műfajok: thriller, sci fi, horror, kaland

Thriller regény, sci fi novella, horror könyvek – az összes Ronil Caine novella és regény egy oldalon, műfaj szerint csoportosítva. A népszerű regény műfajok közül a dráma és a romantika hiányzik csak, a többi valamilyen szinten megjelenik Caine írásaiban. Azok a regények, amikre legalább fele arányban több műfaj is jellemző, több kategóriában is megtalálható.

Thriller regények és thriller novellák

thriller műfaj neve az angol „thrill” szóból jön, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően az ismeretlentől való félelmet, ezt az archetipikus élményt idézi fel, mely az ősidőktől kezdve hat az emberre. Többnyire igaz a műfaj szereplőire, hogy megéreznek egy bizonyos bajt, ami fenyegeti őket, de sokáig nem szembesülnek azzal, ahogy az olvasó sem. Így jön létre a kívánt feszültség, izgalom az olvasóban. (Wikipedia)

jó thriller feszült, komolyan veszi magát, izgalmas, hangulatos és a története valamilyen nem várt vagy éppen elkerülhetetlen végkifejlet felé halad. (Ronil Caine)

Ronil Caine - Fraktál thriller akció regény
Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - Res - horror novella
Thriller könyvek - Rémteremtő
Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny
titkos kutatóintézet

Sci fi könyvek és sci fi novellák

A science fiction (aka SF, sci fi) spekulatív fikció, ami elképzelt vagy jövőbeli koncepciókkal foglalkozik, mint például technológia, űrutazás, időutazás, párhuzamos univerzumok vagy földönkívüli élet. Angolszász nyelvterületen az „ötletek irodalma” definíciót is használják rá. Gyakran vizsgálja a tudományos, szociális és technológiai újítások lehetséges következményeit és kölcsönhatásait. (Wikipedia, angol definíció)

Szokták mondani, hogy a sci-fi az ötletek irodalma, de az ötlet önmagában még messze nem elég, különösen, ha elcsépelt.” (gabosff.blog.hu)

A Fraktál és a Lilian inkább thriller regények, de sci fi alapokra épülnek. A Luna ízig-vérig science fiction, és bár cyberpunk, de nem a megszokott és eddig ismert módon.

időutazó
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Ronil Caine - Mr Franklin titka - scifi novella
Ronil Caine - Egyejszakás kaland - scifi novella
Ronil Caine - Gyuru - scifi novella
földönkívüliek
Ronil Caine - Nehez valas - scifi novella
Robotos sci fi novella
Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny
Thriller könyvek - Fraktál
Élménymegosztás scifi dráma novella
marsi regény

Horror könyvek és novellák

A horror olyan irodalmi műfaj, amelynek középpontjában a félelem áll. A horror célja az emberi félelemmel való játék, a félelemkeltés. A horrornak nem célja semmilyen erkölcsi tanulság elérése, pusztán a borzongással keltett szórakoztatás. A műfaj egyik része a pszichológiai vonatkozását ragadja meg, a másik a dolgok fizikai oldalával foglalkozik. (Wikipedia) Ronil Caine 10 kedvenc horrorfilmjéről itt olvashatsz.

Ronil Caine - Remteremto - horror thriller regeny
lovecraft horror novella
horror történet
Ronil Caine - Res - horror novella
a dolog film
Donor scifi horror

Kaland novellák

A kaland műfajú regények és novellák történeteinek középpontjában a főszereplő kalandos helyzetei, megpróbáltatásai vagy hőstettei állnak. A története fordulatos, cselekményes, elsősorban a szórakoztató jelleg dominál, de tanító célzatú fajtái is vannak. A próbatételes kalandtörténet cselekménye a mese mintájára épül fel. (Wikipedia)

A kalandregények gyakori jellemzője a misztikusság. A misztikus könyvek történetében mindig van valami sejtelmes, valami nehezen megmagyarázható, esetleg természetfeletti vagy emberfeletti. Ha ezt jól tálalja az író, akkor növelik az olvasás élményét, az izgalmat, a feszültséget.

Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Jádesárkány falka kaland novella Leslie L Lawrence stílusában