Az időutazó – sci fi novella

időutazó novella

Az időutazó Ronil Caine legelső írása, bár nem ez jelent meg először nyomtatásban. 

Másfajta időutazó történet:

A novella vállalása nem kisebb, mint hogy végre legyen egy hibák és paradoxonok nélküli időutazós történet. Döntse el a kedves olvasó, hogy sikerült-e. 😉

Egy texasi kisváros rendőrei találnak egy embert, akinek sehogyan sem tudják a személyazonosságát kideríteni. Az FBI szakértők bevonásával hallgatja ki az idegent, aki váltig állítja, hogy a jövőből érkezett.

– Tegnap azt állította a kórházban Rankin őrmesternek, hogy a jövőből jött. Miért mondta ezt?

– Mert így van.

Lyndon tapasztalatai és józan esze azt súgták, hogy Mr. Keyes színészkedik, vagyis hazudik. Lyndon szerette az ilyen játékokat. Kiugrasztani a nyulat a bokorból – ez a játék célja.

Ha azt gondolod, hogy már nincs új időutazós történet a nap alatt, el kell olvasnod. Az Időutazó novella remekül illeszkedik a Vissza a jövőbe, az Időzsaru, a Looper és a 12 majom című történetek sorába, scifi rajongók számára.

Ronil Caine írásmódjára jellemző a filmszerű cselekmény leírás és a pörgős történetvezetés. Ha tetszett az Időutazó, olvasd el Lilian és Rémteremtő című regényeit is.

Az Időutazó az ingyenes letölthető sci fi könyvek egy ritka példánya.

Műfaj: science fiction, thriller

Terjedelem: 50 oldal

Megjelenés: 2016. május 28-tól ingyenesen letölthető az ncore-on! 

 

Optimista jövőkép

Optimista jövőkép

Ronil Caine blog

Régen minden jobb volt? Vagy most jobb? Vagy jobb lesz? Merre tart a világ és mitől kell félnünk? Fontos kérdések a jövőről, és okos emberek válaszai a blogon.

Hasonló hangulatú regény

Hasonló hangulatú regény

Ízig-vérig science fiction

400 év múlva, robotok, szuperemberek, automata városok és mesterséges lények között nem lenne könnyű helyt állnia egy mai embernek. A regény főhősének mégis muszáj lesz…

Még több scifi történet

Még több scifi történet

Gyűrű

“Aztán felnézett, amerre a többiek is bámultak, és akkor meglátta. Egy sötét csík húzódott végig az égbolton, de látszott rajta, hogy nem kondenzcsík, hanem valami más. Határozottan úgy nézett ki, mintha a Földet ölelné körbe.”