Élménymegosztás – ingyenes scifi novella

Élménymegosztás - ingyenes sci fi novella

Ingyenes scifi novella Ronil Caine írótól a közösségi média következő szintjéről, amikor már nem fotókat és videókat osztanak meg egymással az ismerősök, hanem élményeket. Az élmény megosztása csak egy ujjvonás, a hatása másokra pedig sokszorosa az idejétmúlt audiovizuális posztoknak.

Az internet boldogan pörög, a kapcsolati hálózat izzik, de a veszélyek is nagyobbak, és a visszaélések is új szintre lépnek.

A történet főhőse Arik, a feltörekvő gazdag színész, aki a világgal együtt csodálja a leghíresebb influencer, Celly La Vie megosztott élményeit. Hogyan lett Celly mindenkinél jobb ebben a műfajban? És vajon kire leselkedik nagyobb veszély, aki megoszt vagy aki befogad egy élményt?

„Átnézte barátai élményeit, és egyikük friss megosztására rá is nyomott az ujjával. Az autó átküldte az élményt Arik karperecére, ami onnan továbbította az agyi implantátumnak, az pedig átadta az impulzusokat a neuronoknak. Barátja azt az élményt osztotta meg, milyen, amikor Peruban egy hídról bungee kötéllel leugrott a nyolcvan méterrel alatta futó folyómederbe. Arik úgy élte át az autóban ülve az ugrást, mintha saját emléket idézett volna fel. Kirázta a hideg a tériszonytól, a vérébe zúduló adrenalintól, és a hűvös széltől, ami zuhanás közben átjárta barátját.”

A közösségi média eddig is erőteljesen átformálta az emberi kapcsolatokat, de még nincs vége. A jövőben a függőségtől fűtve, az új funkciók még mélyebbre ásnak az emberi pszichében, és a párkapcsolatok mechanizmusaiban. Szép jövő köszönt ránk vagy végleg odaveszik az ismerkedés és a szerelem élménye?

Műfaj: science-fiction, dráma

Terjedelem: 30 oldal

Letöltés.

Az ingyenes scifi novella itt tölthető le:

Még több hasonló történet?

Még több hasonló történet?

Thriller és scifi novellák

Ronil Caine novellái közül több ingyenesen letölthető vagy elolvasható online. Keresd meg a neked való írást itt!

Hogy tetszett az írás?

Klikk a csillagokra!

Értékelés: 4.8 / 5. Értékelések száma: 6

Légy az első aki értékelést ad!

Kövesd Ronil Caine-t Facebookon!

Ne maradj le egy írásról sem!

Hasonló témájú regény

Hasonló témájú regény

Fraktál

A Fraktál olyan korban játszódik, amikor minden és mindenki egyetlen hálózatra csatlakozik majd. A felügyelet pedig rossz kezekbe kerül.