150 éves utazás – scifi novella

Ronil Caine - 150 éves utazás - scifi utazás novellák

Egy hosszú utazás a naprendszer határain túlra, a csillagok közé, ahogy még nem olvastál róla. Képesek leszünk valaha is kolonizálni a Galaxist?

Klasszikus űrben utazós scifi történet, de Ronil Caine-re jellemző filmszerű, realizmusra törekvő stílussal, és kiszámíthatatlan befejezéssel.

Az emberiség legnagyobb küldetése, amikor az első ember elindul egy másik lakható bolygóra, hogy előkészítse a kolonizációt. Nem egy Tesco utazás az biztos, a kaland 150 évig fog tartani, ami alatt bármi megtörténhet. Akik elbúcsúztatták az űrhajóst, nem érik majd meg a landolást, a misszió mégis mindenki számára kiemelt jelentőségű.

Az utazás első tizenöt éve hibátlanul ment. Utána jött az első rossz hír.

Ronil Caine űrben játszódó, a klasszikus sci fi novellák hagyományait követő írása jó néhány új ötlettel és elgondolkodtató végkifejlettel. Hogyan utazhat egy ember ennyi időt az űrben? És, ha minden akadályt legyőzünk, hová vezet egy ilyen horderejű utazás? Valósággá válhat egyszer mindez, vagy ez mindig is egy scifi utazás marad? Mi kell a sikerhez – tudomány vagy vakszerencse?

Ha szereted az űrhajós, űrutazás témában íródott történeteket, akkor érdemes elolvasnod ezt a novellát.

Műfaj: science fiction

Nyelv: magyar

Megjelenés éve: 2017

Terjedelem: 10 oldal

A scifi novella letölthető itt:

Még több scifi

Még több scifi

Luna - regény

Ha szereted a cyberpunk világban játszódó, kütyükkel és jövőbeli fegyverekkel megpakolt történeteket, a robotokat, a technológiával feltuningolt embereket, akkor ezt a könyvet érdemes elolvasnod.

Letöltés

Hasonló scifi novella

Hasonló scifi novella

Gyűrű

„Aztán felnézett, amerre a többiek is bámultak, és akkor meglátta. Egy csík húzódott végig az égbolton, de látszott rajta, hogy nem kondenzcsík, hanem valami más.”

Ronil Caine könyvesboltja

Ahol néhány exkluzív novellát és kisregényt közvetlenül vásárolhatsz meg a szerzőtől.

Pár száz forintért azonnal letölthetsz egy izgalmas írást repüléshez, strandra vagy estére.

Kattints a kosár ikonra!