Műfajok: thriller, sci fi, horror, kaland

Az összes Ronil Caine novella és regény egy oldalon, műfaj szerint csoportosítva. Azok a regények, amikre legalább fele arányban több műfaj is jellemző, több kategóriában is megtalálható.

Thriller regények és thriller novellák

thriller műfaj neve az angol „thrill” szóból jön, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően az ismeretlentől való félelmet, ezt az archetipikus élményt idézi fel, mely az ősidőktől kezdve hat az emberre. Többnyire igaz a műfaj szereplőire, hogy megéreznek egy bizonyos bajt, ami fenyegeti őket, de sokáig nem szembesülnek azzal, ahogy az olvasó sem. Így jön létre a kívánt feszültség, izgalom az olvasóban. (Wikipedia)

Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny
Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - Res - horror novella
Ronil Caine - Remteremto - horror thriller regeny
Ronil Caine - Harom perc - scifi novella

Sci fi regények és sci fi novellák

A science fiction (aka SF, sci fi) spekulatív fikció, ami elképzelt vagy jövőbeli koncepciókkal foglalkozik, mint például technológia, űrutazás, időutazás, párhuzamos univerzumok vagy földönkívüli élet. Angolszász nyelvterületen az “ötletek irodalma” definíciót is használják rá. Gyakran vizsgálja a tudományos, szociális és technológiai újítások lehetséges következményeit és kölcsönhatásait. (Wikipedia, angol definíció)

Szokták mondani, hogy a sci-fi az ötletek irodalma, de az ötlet önmagában még messze nem elég, különösen, ha elcsépelt.” (gabosff.blog.hu)

Ronil Caine - Mr Franklin titka - scifi novella
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Ronil Caine - Az idoutazo - sci fi novellák
Ronil Caine - Egyejszakás kaland - scifi novella
Ronil Caine - Gyuru - scifi novella
Ronil Caine - A felvetel - scifi novella
Ronil Caine - Nehez valas - scifi novella
Ronil Caine - Az elet csodaja - sci fi novellák
Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny

Horror regények és novellák

A horror olyan irodalmi műfaj, amelynek középpontjában a félelem áll. A horror célja az emberi félelemmel való játék, a félelemkeltés. A horrornak nem célja semmilyen erkölcsi tanulság elérése, pusztán a borzongással keltett szórakoztatás. A műfaj egyik része a pszichológiai vonatkozását ragadja meg, a másik a dolgok fizikai oldalával foglalkozik. (Wikipedia)

Ronil Caine - Remteremto - horror thriller regeny
Ronil Caine - Csapda - horror novella
Ronil Caine - Bakterium - horror scifi novella
Ronil Caine - Res - horror novella

Kaland novellák

A kaland műfajú regények és novellák történeteinek középpontjában a főszereplő kalandos helyzetei, megpróbáltatásai vagy hőstettei állnak. A története fordulatos, cselekményes, elsősorban a szórakoztató jelleg dominál, de tanító célzatú fajtái is vannak. A próbatételes kalandtörténet cselekménye a mese mintájára épül fel. (Wikipedia)

Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Ronil Caine - Jadesarkány falka novella a Jádekoponyák szigete könyvből