Műfajok: thriller, sci fi, horror, kaland

Az összes Ronil Caine novella és regény egy oldalon, műfaj szerint csoportosítva. A népszerű regény műfajok közül a dráma és a romantika hiányzik csak, a többi valamilyen szinten megjelenik Caine írásaiban. Azok a regények, amikre legalább fele arányban több műfaj is jellemző, több kategóriában is megtalálható.

Thriller regények és thriller novellák

thriller műfaj neve az angol „thrill” szóból jön, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően az ismeretlentől való félelmet, ezt az archetipikus élményt idézi fel, mely az ősidőktől kezdve hat az emberre. Többnyire igaz a műfaj szereplőire, hogy megéreznek egy bizonyos bajt, ami fenyegeti őket, de sokáig nem szembesülnek azzal, ahogy az olvasó sem. Így jön létre a kívánt feszültség, izgalom az olvasóban. (Wikipedia)

jó thriller feszült, komolyan veszi magát, izgalmas, hangulatos és a története valamilyen nem várt vagy éppen elkerülhetetlen végkifejlet felé halad. (Ronil Caine)

Ronil Caine - Fraktál thriller akció regény
Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - Res - horror novella
Ronil Caine - Remteremto - horror thriller regeny
Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny
titkos kutatóintézet

Sci fi regények és sci fi novellák

A science fiction (aka SF, sci fi) spekulatív fikció, ami elképzelt vagy jövőbeli koncepciókkal foglalkozik, mint például technológia, űrutazás, időutazás, párhuzamos univerzumok vagy földönkívüli élet. Angolszász nyelvterületen az “ötletek irodalma” definíciót is használják rá. Gyakran vizsgálja a tudományos, szociális és technológiai újítások lehetséges következményeit és kölcsönhatásait. (Wikipedia, angol definíció)

Szokták mondani, hogy a sci-fi az ötletek irodalma, de az ötlet önmagában még messze nem elég, különösen, ha elcsépelt.” (gabosff.blog.hu)

időutazós filmek - sci fi novellák
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Ronil Caine - Mr Franklin titka - scifi novella
Ronil Caine - Egyejszakás kaland - scifi novella
Ronil Caine - Gyuru - scifi novella
Ronil Caine - A felvetel - scifi novella
Ronil Caine - Nehez valas - scifi novella
Ronil Caine - Az elet csodaja - sci fi novellák
Ronil Caine - Lilian - scifi thriller regeny
Ronil Caine - Fraktál thriller akció regény
Élménymegosztás scifi dráma novella
marsi regény

Horror regények és novellák

A horror olyan irodalmi műfaj, amelynek középpontjában a félelem áll. A horror célja az emberi félelemmel való játék, a félelemkeltés. A horrornak nem célja semmilyen erkölcsi tanulság elérése, pusztán a borzongással keltett szórakoztatás. A műfaj egyik része a pszichológiai vonatkozását ragadja meg, a másik a dolgok fizikai oldalával foglalkozik. (Wikipedia)

Ronil Caine - Remteremto - horror thriller regeny
Ronil Caine - Csapda - horror novella
Ronil Caine - Bakterium - horror scifi novella
Ronil Caine - Res - horror novella
a dolog film

Kaland novellák

A kaland műfajú regények és novellák történeteinek középpontjában a főszereplő kalandos helyzetei, megpróbáltatásai vagy hőstettei állnak. A története fordulatos, cselekményes, elsősorban a szórakoztató jelleg dominál, de tanító célzatú fajtái is vannak. A próbatételes kalandtörténet cselekménye a mese mintájára épül fel. (Wikipedia)

A kalandregények gyakori jellemzője a misztikusság. A misztikus könyvek történetében mindig van valami sejtelmes, valami nehezen megmagyarázható, esetleg természetfeletti vagy emberfeletti. Ha ezt jól tálalja az író, akkor növelik az olvasás élményét, az izgalmat, a feszültséget.

Ronil Caine - Erme - misztikus kaland novella
Ronil Caine - 150 eves utazas - scifi novella
Ronil Caine - Jadesarkány falka novella a Jádekoponyák szigete könyvből