Europa incidens – scifi novella

Galaktika 400

Europa Hold misszió

Az Europa hold a Jupiter körül kering egy látványos táncrendben a többi holddal. Itt teljesít szolgálatot egy Oren nevű űrhajós-kutató egy mesterséges intelligencia által vezérelt bázison. Automata robotok seregével kutatnak a jégpáncél alatti élet után. Távol a földtől, távol a szolgálati idő végétől a legkisebb hiba is végzetes lehet, és ha valaminek meg kell történnie, tehetünk-e ellene bármit is…

„…összejátszik velük, hat éve tanul és figyel, mindent tud rólunk. Ki akarja sajátítani a holdat…” – Europa Incidens

Ronil Caine scifi novella formájában kalauzolja el az olvasót egy Jupiter körüli pályára, az Europa hold jeges világába, ahol a lenyűgöző és a baljós szavak sem írják le pontosan mivel néz szembe egy ember. Az izgalmas robotos történet a Galatika 400. jubileumi antológia kötetében jelent meg.

europa hold - scifi novella

Galaktika 400 antológia

A Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat a 400. számhoz ért, amit egy különleges antológiával ünnepel a kiadó. 22 kortárs novella kapott helyet benne olyan nagyszerű szerzőktől, mint Tom Anderson, Antal József, Bojtor Iván, Andrej Iljics Dajcs, Ecsédi Orsolya, Fedina Lídia, R. J. Hendon, Huszár Karina, Jobbágy Tibor, Kenessei András, Komor Zoltán, Lovas Lajos, Lőrincz L. László, Majoros Sándor, Márki István, Molnár Csaba, Nemere István, Pusztai Andrea, Szélesi Sándor, Toochee, Varga Csaba Béla és Ronil Caine.

Űrhajók, dimenziók, robotok, éghajlatváltozás, genetika és MI a legkülönfélébb megközelítésekben, klasszikus scifi, fantasy vagy weird műfajokban. Vajon fényes jövő vár az emberiségre vagy egyre nagyobb veszélyekkel kell szembenéznünk? Forgatókönyveket láthatunk, válaszokat aligha, de elgondolkodni, biztosan el fogunk, és a szórakozás is garantált!

A könyv adatlapja a Galaktikabolt oldalon.

Cím: Europa incidens

Megjelenés éve: 2021

Műfaj: science fiction

Nyelv: magyar

Terjedelem: 10 oldal

Korábban a Galaktikánál megjelent novellák:

Az élet csodája

Baktérium

Rés

Scifi regény

Scifi regény

Luna

Te hogyan állnál helyt 400 év múlva, robotok, szuperemberek, önvezető járművek, mesterséges lények, és azonosítóhoz kötött szolgáltatások között?

Galaktika

Hasonló scifi novella

Hasonló scifi novella

Gyűrű

“Aztán felnézett, amerre a többiek is bámultak, és akkor meglátta. Egy csík húzódott végig az égbolton, de látszott rajta, hogy nem kondenzcsík, hanem valami más.”